Składniki na 3-4 porcje: – 150g makaronu ryżowego 5mm – 150g piersi z kurczaka – 14 krewetek – 50g kiełków fasoli mung – 2 jajka – 1 cebula dymka – 1 łyżka oleju – 3 ząbki czosnku Składniki na sos: – 6 łyżek sosu rybnego – 3 łyżki soku z limonki – 3 łyżki erytrolu – 1 łyżka sosu sriracha – 1 łyżeczka pasty z tamaryndowca Pad Thai z krewetkami i kurczakiem FIT Odkąd pierwszy raz w życiu spróbowałam Pad Thai’a od razu zakochałam się w tym daniu! Próbowałam wielu Pad Thai’ów w restauracjach i wielu przepisów, aż w końcu powstał ten, który najbardziej mi smakowo odpowiada. Próbowałam wielu Pad Thai’ów w restauracjach i wielu przepisów, aż w końcu powstał ten, który najbardziej mi smakowo odpowiada. Niesamowite połączenie wszystkich pięciu znanych nam smaków na jednym talerzu w formie makaronu, który zajada się pałeczkami. Niesamowite połączenie wszystkich pięciu znanych nam smaków na jednym talerzu w formie makaronu, który zajada się pałeczkami. Odkąd pierwszy raz w życiu spróbowałam Pad Thai’a od razu zakochałam się w tym daniu! Kiedy się zetną, na patelnię dodajemy makaron i smażymy 2 minuty, ciągle mieszając. W tym czasie makaron ryżowy wrzucamy do garnka i gotujemy przez 3 minuty.