Moje zmiany: ***ciasto piekłam w mniejszej tortownicy 22cm bo chciałam mieć wyższe i przekroić na dwie części; w oryginale jest jedna warstwa kremu i forma 24cm ***zamiast dwóch szklanek mąki krupczatki dałam jedną krupczatki i jedną pszennej ***ciasto piekłam w mniejszej tortownicy 22cm bo chciałam mieć wyższe i przekroić na dwie części; w oryginale jest jedna warstwa kremu i forma 24cm ***zamiast dwóch szklanek mąki krupczatki dałam jedną krupczatki i jedną pszennej 450 g mrożonego szpinaku ( drobnego, nie w liściach ) 1 1/3 szklanki cukru 3 jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki krupczatki 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 300-400 ml. śmietany 30% 1 śmietan-fix cukier wanilinowy owoce do ozdoby 250 g serka mascarpone lub zwykłego kremowego 2 łyżki cukru pudru do suchego patyczka w temp. 180 °C. Po wystudzeniu obcinamy wierz ciasta i kruszymy na talerzyku. Rozmrażamy szpinak, odsączamy z wody i z odrobiną oleju rozdrabniamy blenderem.