Zupa kapuściana z pulpecikami - składniki na zupę: - 1 kilogram białej kapusty - 800 g ziemniaków - 3 marchewki - 1 puszka krojonych pomidorów - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 3 ząbki czosnku - 3 litry bulionu mięsnego - pęczek koperku - przyprawy: sól, pieprz, 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie Zupa kapuściana z pulpecikami - składniki na pulpety: - 700 g mięsa mielonego drobiowego - 2 małe cebule - 2 małe jajka - 5 łyżek kaszy manny - 3 ząbki czosnku - przyprawy: sól i pieprz - dodatkowo: mąka do obtoczenia i olej do smażenia - Po upływie powyższego czasu dodaj krojone pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liście laurowe i przeciśnięty przez praskę czosnek. - Po wyjęciu z lodówki uformuj z masy mięsnej niewielkie pulpeciki i obtaczaj je w mące. - Do mięsa dodaj jajko, kaszę mannę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, podsmażoną i ostudzoną cebulę oraz sól i pieprz. Zupę gotuj jeszcze przez około 30 minut, na niewielkiej mocy palnika. Gotuj na niewielkiej mocy palnika przez około 15 minut. Dokładnie połącz ze sobą wszystkie składniki, po czym odstaw do lodówki na około 20 minut.