Polonezy schabowe - składniki: - 600 g schabu - 400 g pieczarek - 2 duże cebule - 2,5 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 łyżki musztardy - 2 jajka - bułka tarta do obtoczenia - mąką do obtoczenia - przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka - dodatkowo: olej do smażenia Jak zrobić polonezy schabowe? - Schab oczyść, pokrój na kotlety i cienko rozbij. - Roladki panieruj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku, na końcu w bułce tartej. - Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia. - Na rozgrzany olej wrzuć drobno posiekaną cebulę i smaż do zeszklenia. Polonezy to pyszne roladki schabowe faszerowane nadzieniem cebulowo-pieczarkowym doprawionym koncentratem pomidorowym i musztardą. Dorzuć pieczarki i smaż przez około 6-8 minut, do czasu odparowania wody.