Dlatego to ciacho, jeszcze nie raz u mnie zagości :) Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju 3-4 jabłka Jabłka możecie obrać ze skórki, albo zostawić ze skórką, wtedy wygląda ładniej. Dzięki temu, że jabłka są ułożone w taki własnie sposób, ciasto ma swój urok. Ja nie obierałam, ale jeśli macie dzieci, lub starsze osoby w domu, to lepiej obrać. Mam już w głowie takie ciasto, tylko ze śliwkami. Do posypania ciasta: cukier kryształ cynamon Wykonanie: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Przepis na to ciasto dostałam od znajomej z grupy kulinarnej. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.