Sos z mięsa z rosołu

Jolanta
Obiad
28.04.2020 9:10
Sos z mięsa z rosołu

Składniki na 2-3 porcje sos z mięsa z rosołu: Ugotowane 2-3 udka z rosołu rosół 1 szklanka zimny rosół lub woda ok. 1/2 szklanki mąka 2 łyżki śmietana 30 % 3-4 łyżki Sól i pieprz natka pietruszki Wczoraj ugotowałam rosół z udek, gdyż jest tak samo smaczny jak z całego kurczaka i kury, do tego każdy wie, że rosół z udek jest bardzo tani. Przygotowanie sosu z mięsa z rosołu: Mięso z udek kurczaka oddzielamy od kości, jak ktoś chce to może usunąć też skórę. Natomiast z gotowanych warzyw z rosołu najchętniej robię sałatkę jarzynową, albo pulpety z kurczaka i warzyw. Moja mama robiła często potrawkę z mięsa drobiowego, które pozostało z rosołu podawała z ryżem i marchewką. Przepis na błyskawiczny sos z mięsa z rosołu. A dzisiaj Wam pokażę mój sposób co zrobić z udek z rosołu. Gotuję też kremową Zupę z kurczaka i warzyw z rosołu. Podajemy z tym co lubimy jeść sos z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Ja bardzo często robię kurczaka w sosie śmietankowym, gdyż w ten sposób wykorzystuję mięso z rosołu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/obiad/sos-miesa-rosolu/