mąki pszennej 100 g. jogurtu greckiego 1 jajko 100 g. oleju szczypta soli Nadzienie: Krem czekoladowy Lukier: 100 g. cukru pudru 2 łyżki gorącej wody Po tym czasie każdą część ciasta rozwałkować na kształt koła i podzielić na 8 trójkątów. Składniki: 60 g. mleka 50 g. drożdży 3 pełne łyżki cukru 500 g. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na około godzinę (u mnie stało 45 minut). Na każdy trójkąt wyłożyć łyżeczką krem czekoladowy, zrobić u podstawy małe nacięcie i rozchylając zwijać rogale. Świeże smakują obłędnie, na drugi dzień też są w porządku, ale wiadomo, to już nie to samo. Nakryć je ściereczką i zostawić do napuszenia na 10 minut. Dodatkowo: jajko do posmarowania rogali 3-4 łyżki płatków migdałów do posypania Wykonanie: Mleko drożdże i cukier wymieszać w misce. Podzielić na dwie części, formując dwie kule. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.