Składniki: 1 opakowanie mieszanki sałat 1 duża cukinia 1 mała czerwona cebula 1 opakowanie sera feta 1 łyżka ziaren siemienia lnianego pół pęczka koperku sok z połowy cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz olej rzepakowy Cukinię kroimy wzdłuż w bardzo cienkie plasterki i grillujemy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy do nich plasterki cukinii, pokrojoną w półplasterki cebulę, fetę pokrojoną w kostkę, siemię, poszatkowany koperek, oliwę i sok z cytryny. Jeżeli jesteście szczęściarzami, którzy będą w majówkę grillować, zróbcie sobie tę sałatkę. Nam pozostało, parę dni temu, zjeść ją bez niczego – jako drugie śniadanie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/salatka-z-grillowana-cukinia-i-feta/