Ciasto kruche z rabarbarem i budyniem.

Joanna
Ciasta
27.04.2020 15:44
Ciasto kruche z rabarbarem i budyniem.

mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół szkl.cukru mały cukier waniliowy 3/4 kostki masła lub margaryny 4 żółtka szczypta soli Budyń: 3 szkl.mleka 2 budynie śmietankowe(paczka 40 g) 4 łyżki cukru Beza: 4 białka szczypta soli pół szkl.cukru 1 kisiel malinowy Dodatkowo: 5 łodyg rabarbaru cukier puder do posypania Przygotowanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia,do miski,wsypujemy cukry,wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki masło,siekamy nożem i wrzucamy żółtka ze szczyptą soli. Wrzucamy do nagrzanego piekarnika na 190 C i pieczemy ok.15 min.do zarumienienia,wyjmujemy i układamy umyty i pokrojony na ok.1 cm paseczki rabarbar.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/2019/05/ciasto-kruche-z-rabarbarem-i-budynie/