Oto przepis na proste ciasto czekoladowe: 120 g masła, 260 g mąki pszennej, 1,5 szklanki mleka, 110 g gorzkiej czekolady – najlepsza będzie czekolada gorzka klasyczna 64% E.Wedel, 35 g kakao, 2 duże jajka, 1,5 szklanki cukru pudru lub drobnego białego cukru, 1 łyżeczka olejku waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Potrzebne będą następujące składniki: 4 dojrzałe banany, 75 g masła, 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków (można zrezygnować z cukru, jeżeli banany są wyjątkowo słodkie), 1 jajko, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, szczypta soli, 1,5 szklanki mąki pszennej. Sprawdź szczegóły przepisu na stronie: https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-szybkie-ciasto-czekoladowe/. Ekspresowy chlebek bananowy Chlebek bananowy to bardzo prosty i pyszny deser, który możesz przygotowywać nie tylko na specjalne okazje, ale również na co dzień. Sprawdź najlepsze propozycje na słodkie wypieki dla początkujących! Szybkie ciasto czekoladowe Aby przygotować ciasto czekoladowe nie trzeba mieć specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy przestrzegać tylko kilku zasad: wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, należy je mieszać bardzo krótko i w jednym kierunku. Całość należy przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez około 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C. Na tym etapie nie trzeba używać miksera, wystarczy delikatnie połączyć wszystkie składniki za pomocą rózgi kuchennej. Nie trzeba być mistrzem w kuchni, aby zrobić znakomity deser, który stanie się prawdziwą przyjemnością dla podniebienia. Wystarczy połamać ją na kawałki i umieścić w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. W tym czasie zmiksuj w misce miękkie masło i cukier do uzyskania puszystej masy.