– składniki: - 1 główka średniej wielkości białej młodej kapusty - 2 większe marchewki - pół białej cebuli - 3 łyżki majonezu - 2 łyżeczki cukru poudru - 3 łyżki soku z cytryny - pół łyżeczki pieprzu - pół łyżeczki soli Coleslaw z młodej kapusty – wykonanie: - Kapustę przekroić na cztery części i poszatkować na mandolinie lub bardzo cieniutko pokroić. Coleslaw z młodej kapusty jest delikatniejszy niż z dojrzałej sztuki, a doprawiony w klasyczny sposób smakuje wszystkim. Coleslaw z młodej kapusty Coleslaw z młodej kapusty Gdy tylko w sklepach pojawiają się pierwsze, jeszcze zielone główki to od razu je kupuję na tę właśnie surówkę. Coleslaw z młodej kapusty to moja ulubiona surówka. Idealna pozycja do obiadu, ale super sprawdza się także w domowych daniach typu fast food. - Dać surówce odpocząć w lodówce minimum godzinę, aby smaki się przegryzły. Smacznego!