Pizzoccheri

Obiad
22.04.2020 21:01
Pizzoccheri

Składniki: - 250 g makaronu gryczanego pizzoccheri - 5 średniej wielkości ziemniaków - 1/2 główki średniej wielkości kapusty włoskiej - 250 g żółtego sera (użyłam goudy) - 100 g parmezanu - 125 g masła - 1 średniej wielkości cebula - 3 ząbki czosnku - 2 łyżeczki soli - pieprz Kapustę Pizzoccheri to danie kuchni włoskiej składające się z gryczanego makaronu (pizzoccheri), ziemniaków, kapusty i sera. Jeśli nie uda Wam się znaleźć gryczanego makaronu, możecie ewentualnie użyć zwykłego makaronu tagliatelle. Masło z cebulą i czosnkiem wylać równomiernie na warzywa z makaronem i serem. Do gotującej się wody po warzywach wrzucić makaron i również gotować go do miękkości. Całość zapiekać przez ok. 15 minut w temp. 180°C, bez termoobiegu. Na gotującą się wodę wrzucić ziemniaki i kapustę. Ugotowany makaron odcedzić i przełożyć do ziemniaków z kapustą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/pizzoccheri/