Biszkopt czekoladowy (pieczemy dwa biszkopty takie same biszkopty lub jeden z podwójnych składników): - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 3/4 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki kakao - 2 łyżki oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Następnie partiami wsypujemy przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Krem śmietankowo-serowy: - 250 g serka kremowego ( typu philadelphia) - 500 ml śmietanki 30% - cukier puder do smaku Krem kawowy: - 300 ml śmietanki 30% - cukier puder do smaku - 3 łyżki sypkiej kawy rozpuszczalnej Poncz: - Zaparzona kawa - najlepiej mocne espresso - Likier kawowy Wyłożyć połowę kremu śmietankowego i ułożyć na nim biszkopty namoczone kawą. Jeśli był pieczony jeden biszkopt z podwójnych składników musimy przekroić go na 2 blaty. Dodatkowo: - Okrągłe biszkopty - Gorzkie kakao SKŁADANIE CIASTA: Biszkopt czekoladowy nasączyć likierem. Przesiać na biszkopty gorzkie kakao. Lekka gorycz kawy przełamana kremem śmietankowy, a całość dopełniona gorzkim kakao.