Sałata z jarmużem, burakiem, marchewką, zielonym groszkiem i polędwicą wieprzową

Picante-
Sałatki
23.04.2020 9:54
Sałata z jarmużem, burakiem, marchewką, zielonym groszkiem i polędwicą wieprzową

Składniki: - około 400 g polędwiczki wieprzowej - 2-3 ugotowane marchewki - 1 upieczony burak - 1/2 szklanki ugotowanego zielonego groszku - około 200 g jarmużu - ocet balsamiczny - marynata do mięsa: 4 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżka octu ryżowego lub soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki oliwy Wykonanie: Składniki na marynatę mieszamy, nacieramy nią mięso, przekładamy na nagrzaną patelnię i smażymy, co jakiś czas obracając na inną stronę, przez około 10 minut. Następnie na patelnię dodajemy pokrojoną w słupki marchewkę oraz buraka pokrojonego w półplasterki, smażymy 3-4 minuty, wykładamy na jarmuż. Na patelnię z pozostałościami po smażeniu mięsa dodajemy jarmuż, smażymy 4-5 minut, wykładamy go na talerz. Plastry ponownie dodajemy na patelnię, smażymy jeszcze około 5 minut potrząsając patelnią.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://picante-jalapeno.blogspot.com/2020/04/saata-z-jarmuzem-burakiem-marchewka.html