Spróbujcie również innych przekąsek z ciasta francuskiego: – szaszłyki i krążki francuskie z białą kiełbasą – faszerowane papryki w cieście francuskim – odchudzone i błyskawiczne faworki – pieczone mini serniczki na spodzie z ciasta francuskiego – ciasto pełne czekolady – kabanosy w cieście francuskim – wytrawne ślimaczki z ciasta francuskiego – parówki/kiełbaski w cieście francuskim – nektarynkowe różyczki z ciasta francuskiego z nutą pomarańczy Składniki na 18 sztuk: – 1 arkusz ciasta francuskiego – 200g ricotty – 50g tartego parmezanu – lubczyk – sól Dodatkowo: – 1 jajko – czarny sezam Oprócz twistów z ciasta francuskiego możemy tworzyć też różne inne kształty, dlatego tak często wykorzystywane jest ono w przygotowaniu przegryzek. Dzisiejsze połączenie smaków sprawdziło się na wielu imprezach i spotykało się z niemałym zaskoczeniem. Możemy przygotować je na słodko, na słono, czy suche jako dodatek do zupy. Twisty francuskie to jedna z tych imprezowych przekąsek, które lubię robić najbardziej. Jajko kłócimy i smarujemy nim każdy z pasków, a następnie posypujemy czarnym sezamem.