Obsmażne roladki przełożyć do rondla na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, przełożyć do roladek, patelnię przelać wodą, zeskrobać smak i zlać do rondla z roladami. Zwinąć w roladkę i na koniec spiąć wykałaczką roladki obtaczać kolejno w mące i obsmażyć na rumiano na mocno rozgrzanym smalcu. Dodać namoczone grzyby i zlać wodę z moczenia grzybów dusić pod przykryciem do miękkości około 45 minut podawać np. z kluskami śląskimi i sałatką z czerwonych buraczków. 6 plastrów schabu6 plastrów boczku/ szynki szwarcwaldzkiej3 łyżki musztardysól, pieprz2 cebule2-3 ogórki kiszone2-3 łyżki mąkigarstka suszonych borowików2 łyżki smalcu6 wykałaczekPrzygotowanie: Duszone w aromatycznym sosiku z dodatkiem cebuli i suszonych borowików to super propozycja na wykwintny obiad.