Składniki na sernik bez sera na kruchym cieście (blacha o wym: 28×23 cm): 1200 g jogurtu naturalnego pół szklanki oleju (110 ml) 3 średnie jajka 3 białka 3 budynie waniliowe bez cukru (opakowanie na pół litra mleka) Spód: 2,5 szklanki mąki pszennej (320 g) 150 g masła pół szklanki cukru (100 g) 3 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie Rozpoczynamy od przygotowania spodu. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto na około pół godziny, po tym czasie uchylamy drzwiczki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Żółtka ucieramy z pół szklanki cukru na puszystą masę za pomocą robota kuchennego. Sernik bez sera na kruchym cieście z brzoskwiniami to pyszna i lekka alternatywa dla tradycyjnych serników. szklanka cukru (200 g) puszka brzoskwiń w syropie (około 460 g po odsączeniu) Po tym czasie rozwałkowujemy je i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 6 białek ubijamy z resztą cukru na sztywną pianę. Zawijamy je w folię i odkładamy na pół godziny do lodówki. Jednak ciasto smakuje dokładnie jak domowy sernik, choć jest zrobione na jogurcie naturalnym. Masę przekładamy na blaszkę z podpieczonym spodem.