Ciasto snickers bez pieczenia składa się pysznego, domowego kremu budyniowego, a także masy kajmakowej i warstwy podprażonych orzeszków ziemnych. Całość została przygotowana na jasnych i kakaowych herbatnikach. To deser idealny dla prawdziwych łasuchów. To ciacho jak popularny batonik jest dość słodkie, ale takie ma przecież być! Jestem pewna, że posmakuje Ci od pierwszego kęsa… Koniecznie je wypróbuj!
🍴 Domowe Ciasto Snickers Bez Pieczenia - Słodka Rozkosz!
- Liczba porcji: 8
- Czas gotowania: 240 min
- Czas przygotowania: 20 min
- Szacunkowy koszt: 25 zł
Informacje o wartości odżywczej
- Kalorie: 520 kcal
- Tłuszcz: 30g
- Węglowodany: 55g
- Białko: 10g
Składniki
- 2 pakiety herbatników
- 1 szklanka mleka
- 200g masła
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 200g karmelu
- 200g orzechów arachidowych
- 100g czekolady deserowej
Przepis
Dzisiaj chciałbym Wam zaprezentować przepis na domowe ciasto Snickers, które jest nie tylko smaczne, ale również nie wymaga pieczenia. To idealne rozwiązanie na każdą okazję - niezależnie czy to spotkanie rodzinne, czy zwyczajny dzień, kiedy po prostu macie ochotę na coś słodkiego. Wydawać by się mogło, że tak skomplikowany smak jak Snickers jest trudny do odtworzenia w warunkach domowych, ale nic bardziej mylnego. Przy pomocy kilku składników, które znajdziecie w każdym sklepie, możecie przygotować ten smakołyk w swojej kuchni. Świetne połączenie herbatników, karmelu, orzechów arachidowych i czekolady sprawia, że ciasto jest nie tylko smaczne, ale również ma różnorodną konsystencję, która z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi słodyczy. Co ważne, ciasto nie wymaga pieczenia, więc jego przygotowanie jest jeszcze prostsze i szybsze. Musimy jedynie pamiętać, aby ciasto dokładnie schłodzić przed podaniem. Mam nadzieję, że ten przepis przekona Was do włączenia go do Waszego kulinarnego repertuaru. Bez wątpienia, domowe ciasto Snickers zaskoczy i zachwyci niejednego gościa.
- Złam herbatniki na małe kawałki i umieść w dużej misce.
- W garnku rozpuść masło, dodaj cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Do misy z herbatnikami dodaj masło z cukrem i wymieszaj, aż wszystko dobrze się połączy.
- Na spód blaszki wyłóż herbatniki. Równomiernie rozprowadź na całej powierzchni.
- Na herbatnikach rozsmaruj karmel, a następnie posyp orzechami.
- Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i polej nią ciasto.
- Włóż ciasto do lodówki na co najmniej 4 godziny, aby dobrze się zasęczyło.
- Smacznego!