Pulpety w sosie koperkowym

Ewa
Obiad
15.04.2020 9:00
Pulpety w sosie koperkowym

Polecam również klopsiki w sosie śmietanowo-musztardowym 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 1 cebula 1 kajzerka 1-2 ząbki czosnku 1 jajko listek laurowy 2-2,5 szkl. Każdy obtaczamy w mące, a następnie rumienimy na rozgrzanym na patelni oleju. Sos dodatkowo możemy zagęścić 1 łyżką mąki pszennej rozmieszaną w około 1/3 szklanki zimnej wody. W razie potrzeby zagęszczamy mięsną masę niewielką ilością bułki tartej lub kaszy manny. Ugotowany na sypko ryż doskonale do nich pasuje, a same pulpeciki bardzo dobrze smakują. bulionu 100 g serka topionego mąka pęczek koperku sól, pieprz ryż Cebulę kroimy w drobną kostkę. Łączymy w garnuszku z niewielką ilością bulionu, dokładnie mieszamy aż do rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku solą lub pieprzem. Gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut. Brak pomysłu na danie obiadowe z ryżem? Do miski z mięsem dodajemy cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajko. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/04/15/pulpety-w-sosie-koperkowym/