🍞🥖 Składniki: 1 kg ziemniaków 1 jajko bułka tarta do obtoczenia sól i pieprz ok. 5 łyżek oleju do smażenia Ziemniaki obierz, opłucz, przekrój na połówki lub ćwiartki (zależnie od wielkości) i ugotuj z dodatkiem łyżeczki soli (czas gotowania ok. 20-25 minut). …na obiad …na kolację …dla gości To kolejny fajny pomysł, jak zrobić COŚ Z NICZEGO😃👍 Uwielbiam takie przepisy! Z masy ziemniaczanej formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i układaj na tacy lub talerzu. Usmażone ziemniaczki ułóż na talerzu lub na papierowym ręczniku, by wchłonął ociekający tłuszcz. Na patelni rozgrzej olej, połóż kulki i smaż na złoty kolor. 🥖🍞Bezglutenowcom polecam panierowanie w tartej bułce bezglutenowej lub zmielonych płatkach kukurydzianych To świetny pomysł na przygotowanie smacznego i niedrogiego dania, które bardzo syci i szybko zaspokaja głód.