Później tylko wyciągam, obieram ze skóry i wykorzystuje do przygotowania past kanapkowych, koktajli, sałatek, zup ➨ BARSZCZ OGÓRKOWY oraz innych dań ➨ SPAGHETTI Z PESTO Z BURAKÓW Składniki: - 1 burak (ok. 150 g) - 200 g twarogu półtłustego - 2-3 ząbki czosnku - pęczek szczypiorku - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1/2 łyżki soku z cytryny - sól, pieprz Wykonanie: Do miski wrzucamy rozdrobniony twaróg i dodajemy pokrojone buraki, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz jogurt naturalny i sok z cytryny. Później tylko wyciągam, obieram ze skóry i wykorzystuje do przygotowania past kanapkowych, koktajli, sałatek, zup ➨ BARSZCZ OGÓRKOWY oraz innych dań ➨ SPAGHETTI Z PESTO Z BURAKÓW Składniki: Wykonanie: Buraka dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, by szybciej się upiekł. Po drugie nie opłaca się uruchamiać piekarnika na jedną sztukę, więc jak już piekę buraki to w ilości 0,5 - 1 kg i przechowuje w lodówce. Po drugie nie opłaca się uruchamiać piekarnika na jedną sztukę, więc jak już piekę buraki to w ilości 0,5 - 1 kg i przechowuje w lodówce. Do miski wrzucamy rozdrobniony twaróg i dodajemy pokrojone buraki, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz jogurt naturalny i sok z cytryny. Pasta twarogowa z pieczonym burakiem Prosta pasta kanapkowa z twarogu półtłustego z dodatkiem pieczonego buraka oraz czosnku i szczypiorku. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 45 min., do momentu, aż w buraka będzie można wbić widelec.