Polecam również JAJKA FASZEROWANE GUACAMOLE ➨ przepis - 2 miękkie awokado - 1/2 czerwonej cebuli - 2 łyżki soku z limonki - garść świeżej kolendry - garść świeżej mięty - szczypta pieprzu cayenne - sól - ziarenka granatu Wykonanie: Awokado obieramy ze skóry, usuwamy pestkę, kroimy na mniejsze kawałki i rozgniatamy widelcem na gładką masę. Polecam również JAJKA FASZEROWANE GUACAMOLE ➨ przepis Składniki: Moja wersja guacamole, oprócz podstawowych składników, zawiera czerwoną cebulę, świeżą kolendrę oraz świeżą miętę, a przyprawione jest nie tylko solą, ale również pieprzem cayenne. Moja wersja guacamole, oprócz podstawowych składników, zawiera czerwoną cebulę, świeżą kolendrę oraz świeżą miętę, a przyprawione jest nie tylko solą, ale również pieprzem cayenne. Do masy z awokado dodajemy posiekane zioła, czerwoną cebulę oraz sok z limonki. Inne wersje mogą zawierać np. papryczkę chili, cebulę, czosnek, pomidory oraz świeżą kolendrę lub inne zioła. Podstawowymi składnikami pasty są zawsze awokado, sok z limonki oraz sól. Miętowe guacamole Guacamole to meksykańska pasta z awokado. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem cayenne.