Pełnoziarniste rurki z kremem waniliowym bez cukru

Anna
Desery
09.04.2020 12:38
Pełnoziarniste rurki z kremem waniliowym bez cukru

Pełnoziarniste rurki z kremem waniliowym bez cukru Ilość to 20 sztuk Wartość odżywcza i wymienniki 1 rurki z kremem to: WW = 1.4, WBT =1.1 , kcal = 158, węglowodany ogółem = 14.6g, błonnik = 0.84g., białko = 2.43g, tłuszcz = 10.9g., suma wymienników (WM) = 2.46 , w tym procent WBT = 44 składniki na ciasto na rurki - 250g mąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej - szczypta soli - 120g masła lub oleju kokosowego w wersji bez mleka - 125g schłodzonego gęstego mleczka kokosowego lub śmietany 18%tł. - 2 łyżki ksylitolu lub erytrolu (45g) Specjalizuję się w konsultacjach i planowaniu indywidualnych zaleceń i diet dla: – osób z nadwagą i otyłością – chorujących na cukrzycę typ 1 i 2 – osób z alergiami, nietolerancjami pokarmowymi – zmagających się z problemem insulinooporności, hipoglikemii reaktywnej – chorujących na Hashimoto, niedoczynność i nadczynność tarczycy – kobiet w ciąży i karmiącymi piersią – osób aktywnych fizycznie – dzieci oraz dorosłych Wyjmij i wystudź. składniki na krem - 250 mleka lub napoju roślinnego bez cukru, np. kokosowego, owsianego - 25g budyniu waniliowego lub mąki ziemniaczanej - 2 łyżki ksylitolu (45g) - 1/2 kostki masła lub oleju kokosowego (100g) - ziarenka z 1/4 laski wanilii jak użyta była mąka ziemniaczana 3/4 mleka przelej do rondelka i zagotuj. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieć na gładką, jednolitą masę i włóż do lodówki na ok 1-1,5 godziny, aby się schłodziło. Jeżeli szukasz więcej przepisów na zdrowe słodkości bez cukru to znajdziesz je w mojej drukowanej książce Na pół słodko. Jeżeli chcesz się umówić na konsultację online lub stacjonarnie w Warszawie w Alergo- Med przy ul.Lanciego 12 to napisz do mnie: [email protected] Zapraszam do kontaktu Anna Englisz Możesz również wymieszać w proporcji pół na pół: mąkę razową typ 2000 z mąką białą typ 500. Pierwszy raz upiekłam je kilka lat temu na urodziny córki i zostały z nami na stałe. Ukończyłam studia magisterskie i inżynierskie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz podyplomowe Studium Pedagogiczne SGGW w Warszawie. Ciasto na rurki idealnie przechowuje się w formie mrożonej. Ciasto na rurki jest są lekko słodkie, ale możesz ilość ksylitolu zwiększyć lub ograniczyć do minimum. Pokrój w cienkie ok 2 cm długie paski i nawiń na foremkę do rurek. Od ponad 12 lat dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem dietetycznym, a od 5 lat także doświadczeniem kulinarnym na blogu www.napolslodko.com. Witam Cię w świecie zdrowych słodkości i diety bez cukru Anna Englisz Z wykształcenia i zamiłowania jestem dietetykiem, specjalistą ds żywienia człowieka. Na blogu jest wiele przepisów na ciasta kruche. Wstaw do lodówki w celu schłodzenia na ok 30 minut. Piekłam je tyle razy, że aż trudno mi zliczyć ile razy planowałam je umieścić na blogu. Rurki z kremem przechowuj do 3-4 dni w lodówce. Rurki są z ciasta kruchego, przygotowane z mąki pełnoziarnistej typu 2000.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.napolslodko.com/pelnoziarniste-rurki-z-kremem-waniliowym-bez-cukru/