Aby je otrzymać wstąp do najbliższego Centrum Naturhouse na bezpłatną konsultację dietetyczną lub umów się poprzez formularz online Składniki: 500 g sera białego półtłustego 100 g jogurtu greckiego 3 łyżki płynnego miodu 4 łyżki wiórek kokosowych 50 g migdałów 50 g orzechów laskowych 50 g orzechów włoskich 4-5 szt. suszonych daktyli garść suszonej żurawiny skórka z 1/2 cytyny 2 łyżki soku z cytyny Wykonanie: Ser biały mielimy trzykrotnie lub blendujemy na gładką masę. Specjaliści z Naturhouse specjalnie na święta przygotowali cenne porady Lekkie Świętowanie na temat zdrowego odżywiania w święta, a także liczne przepisy na niskokaloryczne i smaczne potrawy świąteczne. Tradycyjna pascha należy jednak do dość kalorycznych deserów i wiele osób będących na diecie lub dbających o swoją linię rezygnuje z jej przygotowania. Na talerz kładziemy ciężki przedmiot, np. książkę i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Pascha to tradycyjny deser wielkanocny, przygotowywany z twarogu, śmietany z dodatkiem masła, żółtek, cukru oraz bakalii. Następnego dnia paschę wykładamy na talerz i zdobimy ( u mnie: migdały i skórka z pomarańczy). Bo można przygotować paschę w wersji dietetycznej... bez śmietany, masła, żółtek i cukru, a twaróg tłusty zamienić na półtłusty. Sitko o drobnych oczkach, o średnicy około 16-18 cm, umieszczamy w misce i wykładamy go ściereczką lnianą lub gazą. Do masy serowej dodajemy posiekane orzechy, migdały, daktyle, żurawinę, wiórki kokosowe oraz skórkę i sok z cytryny. Mimo modyfikacji, pascha smakuje wyśmienicie, a jedząc ją nie będziemy mieć wyrzutów sumienia, że zaniedbaliśmy dietę i przybędzie nam zbędnych kilogramów 😉