DUSZONA MŁODA KAPUSTA Z INDYKIEM

Magdalena
Obiad
09.07.2017 23:26
DUSZONA MŁODA KAPUSTA Z INDYKIEM

Szykuje się powtórka 😀 Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 cebula 2 pęczki szczypiorku 2 pęczki koperku 2 pomidory 300-350 g piersi z indyka 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz Wykonanie: Młodą kapustkę myjemy pod bieżącą wodą, szatkujemy i przenosimy do dużego garnka. Dusimy na małym ogniu do miękkości, w między czasie podlewając wodą, aby się nie przypaliła. Pierś z indyka myjemy, osuszamy, czyścimy i kroimy w kostkę. Na końcu do duszonej kapustki dodajemy posiekany koperek, szczypiorek oraz kawałki pomidorów. U mnie kapustka miała być oddzielnym daniem dlatego postanowiłam dodać do niej jakieś mięsko, aby była bardziej treściwa... Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Zajadaliśmy się nią przez 2 dni i nadal nam mało! Następnie wodę odlewamy, a kapustkę odcedzamy na durszlaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/07/duszona-mloda-kapusta-z-indykiem.html