Faszerowana cukinia

Magdalena
Obiad
24.10.2016 23:12
Faszerowana cukinia

Składniki: (porcja dla 4 osób) 2-3 duże cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 2 torebki ryżu 1 papryka czerwona 2 cebule 300 g pieczarek natka pietruszki 200 g sera żółtego 2 jajka sól, pieprz, słodka papryka, papryka chili, zioła prowansalskie oliwa Wykonanie: Wrzucamy na patelnię i wszystko razem smażymy do momentu aż pieczarki będą miękkie i woda z nich wyparuje. Cukinie myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i wydrążamy z nich środek. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Paprykę myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy, myjemy, również kroimy w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchnia-magdaleny.blogspot.com/2016/10/faszerowana-cukinia.html