dodatkowo: dżem morelowy cukier puder do posypania ciasteczek 2/3 szkl cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 g masła pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 2 łyżki lodowatej wody dodatkowo: dżem morelowy cukier puder do posypania ciasteczek z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, owijamy je folią i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Radosnych i smacznych Świąt Wielkanocnych i dobrej zabawy w Dyngusa 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szkl cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 g masła pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 2 łyżki lodowatej wody W połowie ciastek wycinamy dziurkę nakrętką od butelki. wycięte ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy w 190 stopniach 10-12 minut do lekkiego zrumienienia. ciasteczka z wyciętą dziurką oprószamy cukrem pudrem, ciasteczka pełne smarujemy cienko dżemem.