Czosnkowe bułeczki

Przekąski
06.04.2020 21:22
Czosnkowe bułeczki

Składniki: 400 ml mleka 500 gr mąki pszennej 7 g drożdży instant 12 ząbków czosnku 1 łyżka suszonego oregano 2 łyżki oleju 1 jajko sól 2 łyżki masła Kształtujemy kulę, oprószamy ją resztą mąki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Po godzinie ciasto wyrabiamy ponownie, dzielimy je na 8 części i formujemy kulki. Gotujemy razem na małym ogniu przez 15 minut. Czosnek obieramy kroimy na małe kawałki i wrzucamy do mleka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/04/czosnkowe-bueczki.html