Ciasto czekoladowe: - 3/4 szklanki mąki pszennej - 120 g miękkiego masła - 150 g kremu Nutella - 5 jajek - 190 g cukru białego - 1,5 szklanki posiekanych włoskich orzechów - 60 ml mleka - 1 duża łyżka gorzkiego kakao - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Polewa czekoladowa: - 200 g gorzkiej czekolady - 100 g masła Czekoladę roztopić razem z masłem w kąpieli wodnej. Szybka i bezproblemowa w przygotowaniu - idealna dla osób, które nie mają cierpliwości do rozbudowanych ciast z kremami :D Serdecznie zapraszam! Piec w 160^C 25 minut, następnie zwiększyć temperaturę do 170^C i piec orientacyjnie 30-40 minut (do suchego patyczka). * Jeżeli wierzch ciasta zacznie się lekko przypalać to trzeba zakryć babkę folią aluminiową. Masło utrzeć z cukrem, dodać Nutellę i całość porządnie zmiksować.