makaron bezglutenowy (w tym przypadku z soczewicy czerwonej) 1 duża cukinia 100 g sera typu feta pół papryki czerwonej cebula łyżka masła klarowanego łyżka oliwy zioła włoskie (rozmaryn, tymianek, cząber, estragon, bazylia, papryka słodka, pieprz kolorowy) sól, pieprz Coraz więcej sklepów, a nawet popularnych dyskontów, oferuje żywność bezglutenową. Nawet jeśli nie macie nietolerancji glutenu to od czasu do czasu nie zaszkodzi spróbować czegoś innego, nowego w codziennym jadłospisie. Nie mam alergii na gluten ale od kiedy ograniczyłam jego spożycie czuję się o wiele lepiej. Cieszy mnie to bardzo, gdyż nie muszę już specjalnie udawać się do sklepów ze zdrową żywnością a i ceny są bardziej przystępne. Na wierzch wrzucamy pokrojoną w kosteczkę fetę. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i wrzucamy ugotowany makaron oraz nasze warzywa z patelni. Masło rozgrzewamy na patelni i na to wrzucamy cebulkę.