Składnik na formę 37 x 21 cm: – 1,5-2kg jabłek – 240g kaszy manny + do posypania formy – 70g mąki orkiszowej – 50-70g erytrolu – 50g masła + do natłuszczenia formy (lub stałego oleju kokosowego) – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – cynamon W misce łączymy suche składniki: mąkę, kaszę, proszek do pieczenia i połowę erytrolu. Z przepisu wychodzi ok. 15 kawałków, jeden to ok. 149kcal, B: 2,3g, T: 3,2, W: 29g. Z przepisu wychodzi ok. 15 kawałków, jeden to ok. 149kcal, B: 2,3g, T: 3,2, W: 29g. Maciek to mistrz wszelkich fit wypieków i wielu facetów mogłoby uczyć się od niego (Monia – masz szczęście :)! ) Maciek to mistrz wszelkich fit wypieków i wielu facetów mogłoby uczyć się od niego (Monia – masz szczęście :)! ) Jednak kiedy zdradził mi przepis na nią to nie mogłam uwierzyć, że jej wykonanie jest tak banalnie proste. Jednak kiedy zdradził mi przepis na nią to nie mogłam uwierzyć, że jej wykonanie jest tak banalnie proste. Do trzeciej części suchych składników dosypujemy resztę erytrolu, mieszamy i wysypujemy na jabłka z cynamonem. Przekonajcie się sami, nie bez powodu do najlepsza szarlotka na świecie!