Składniki: - 1 mała młoda kapusta - większy kawałek kiełbasy krakowskiej – polecam krakowską z Wędzarni Marózek - 2 łyżki masła - 1,5 łyżki oliwy z oliwek lub oleju - 6 pieczarek - 2-3 szczypty słodkiej czerwonej papryki - 2 szczypty majeranku - czarny mielony pieprz i sól do smaku Uwaga! Dodajemy masło i po chwili naszą kapustę z niewielką ilością wody z gotowania, majeranek i słodką czerwoną paprykę. Tak przygotowaną młodą kapustę możecie podać z ziemniakami lub świeżym pieczywem. Młoda kapusta z krakowską i pieczarkami Prosty i szybki pomysł na obiad. Następnie przykrywamy garnek/patelnię pokrywką i dusimy całość, aż kapusta zmięknie i przejmie cały smak przypraw (powinniśmy uzyskać miękko kapustkę pełną smaku i małą ilość a la sosu). Dzisiejsza młoda kapusta z krakowską i pieczarkami , to danie proste ale naprawdę pyszne. Tak przygotowaną młodą kapustę można podać np. ze świeżym pieczywem lub ziemniakami. Robię z niej najróżniejsze dania, np. łazanki, gołąbki bez zawijania (klik) lub surówkę. Smażymy przez kilka minut na oliwie, pod koniec doprawiając 2 szczyptami pieprzu i niewielką ilością soli. Na kod rabatowy: Słodkie okruszki otrzymacie 20% rabatu na zakupy na https://wedzarniamarozek.pl,