Ok 250g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: 300ml słodkiej 36% śmietany 3 łyżki cukru pudru ½ opakowania żelatyny do deserów ½ szklanki jagód leśnych 1 łyżeczka soku z cytryny Polewa: 50 ml słodkiej śmietanki 30% lub 36% ½ tabliczki białej czekolady Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, wlewamy małym strumieniem żelatynę, dodajemy jagody i sok z cytryny, przygotowanym kremem smarujemy rozwiniętą roladę i delikatnie zwijamy. Chcę zrobić w większej blaszce, z półtorej porcji, co na pewno sprawi że będzie cieńsza i lepiej się zwinie. Nie dlatego, że coś z nimi nie tak, po prostu chęć spróbowania czegoś innego jest silniejsza od całej reszty ;) Upieczony od razu wyciągamy, przykładamy drugim arkuszem papieru do pieczenia i zwijamy na roladę wzdłuż dłuższego boku (rolada będzie krótsza, ale jednocześnie wyższa). Sposób przygotowania: Szpinak miksujemy z olejem i sokiem z cytryny. Składniki na biszkopt: 3 jajka 125ml oleju rzepakowego 120g cukru kryształu 50g świeżego szpinaku baby Ja osobiście na pewno ją jeszcze powtórzę, ale jak mi się jacyś Goście zapowiedzą, żeby miał kto zjeść ;)