Składniki: 100 g kaszy jęczmiennej perłowej + szczypta soli 5 jajek ugotowanych na twardo 2 jajka surowe 4 łyżki tartego parmezanu 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka suszonej, wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego majeranku 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia kotletów W misce wymieszać łyżką kaszę, jajka na twardo i surowe, bułkę tartą, parmezan oraz przyprawy (paprykę, majeranek, sól, pieprz). Smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanym na patelni oleju. Wegetariańskie kotlety z kaszy jęczmiennej perłowej i jajek, doprawione majerankiem i wędzoną papryką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/kotlety-jeczmienno-jajeczne/