Ryba po grecku

Anna
Obiad
30.03.2020 20:23
Ryba po grecku

Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne, przepisy na dania z rybami oraz inne przepisy na Boże Narodzenie. Rybę z warzywami możesz podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Z całą pewnością możecie przygotować to danie na wystawne przyjęcie jak i na co dzień. Po kilku minutach dodaj też startą na tarce, na grubych oczkach, marchew i pietruszkę. Opis Ryba po grecku: Ryba po grecku to pyszne tradycyjne danie nie tylko na wigilijny stół. Każdy kawałek ryby obtaczamy w mące i układamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Kawałki ryby smaż z obu stron na średniej mocy palnika. Następnie rybę kroimy na mniejsze kawałki i z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Pożywna ryba i solidna porcja warzyw z ryby po grecku czynią pożądane danie w codziennej diecie. Kawałek pora 2 korzenie pietruszki 1/2 szklanki wody 4 łyżki przecieru pomidorowego 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka słodkiej papryki Warzywa duś tak na małej mocy palnika przez około 20 minut. Składniki: 700 g świeżej ryby (dorsz lub mintaj) 1/2 szklanki mąki pszennej Olej do smażenia Sól, pieprz 4 średnie marchewki Następnie pół szklanki mąki wsyp na talerz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/ryba-po-grecku/