Wegański chlebek bananowy - puszysty, delikatny i przepyszny.
Szybkie, łatwe ciasto w wersji wegańskiej.
Obiecuje, że nie poczujecie różnicy pomiędzy tym, a tym standardowym na cukrze i jajkach.
Banan zawiera wiele składników mineralnych i witamin.
W jednym bananie znajduje się ponad 300mg potasu, który pomaga obniżyć ciśnienie tętnicze krwi.
Owoce te mogą również przyczynić się do obniżenia poziomu cholesterolu, dzięki sporej zawartości pektyn (rodzaj błonnika pokarmowego).
Mimo wspaniałych właściwości, na banany powinny uważać osoby chorujące na cukrzyce, gdyż posiadają wysoki indeks glikemiczny (podobnie jak marchew i ziemniaki).
Ale bez obaw! Osoby nie zmagające się z cukrzycą nie muszą z nich rezygnować, byle wszystko z umiarem.
Dlatego zapraszam do pszynego przepisu. Przekonajcie się sami!