Farsz: - 3 łyżki oleju - 2 czerwone cebule - 400 g. czerwonej kapusty - 1/2 łyżeczki soli - 3 szt. suszonych daktyli - 1 łyżka masła orzechowego - 3 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka sezamu - 2 łyżeczki soku z cytryny - 1/4 łyżeczki mielonego imbiru - świeżo mielony czarny pieprz - 1 szkl. Dodaj kapustę, wymieszaj i smaż na średnim ogniu, często mieszając, przez 10 minut, aż zaczniesz odczuwać lekkie przypalanie cebuli i kapusty. mocno ciepłej wody - 2 łyżki oleju Do podania: - 1 łyżka sezamu - szczypiorek - oliwa i mielone chilli Kapustę poszatkuj jak najdrobniej. Ciasto podziel na 3 części, każdą rozwałkowuj jak najcieniej, wykrawaj kółka i nakładaj po łyżeczce farszu. Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć drobno posiekaną cebulę, podsmaż przez 2 minuty. To był obiad zrobiony z tego co zalegało mi w lodówce i w kuchennych szafkach ;) Pierożki wrzucaj na osoloną wrzącą wodę i gotuj 2 minuty od wypłynięcia. Przykryj pokrywką i ponownie duś (na małym ogniu) przez 30 minut. Pierożki trochę na modłę azjatycką oczywiście polecam z całego serca. Po tym czasie dodaj do kapusty masło orzechowe, daktyle bardzo drobno pokrojone, sos sojowy, pieprz, imbir i sezam.