Składniki: 500 g. mąki pszennej (użyłam mąki uniwersalnej typ 480, Polskie Młyny) 300 g. ciepłej wody 20 g. drożdży 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soli 6 łyżek oleju Wykonanie: No cóż.... bardzo się cieszę, że mu smakuje, a biorąc pod uwagę, moje uzależnienie od pieczenia, to dla mnie przyjemność :) Myślę, że dzieci będą zadowolone, i te młodsze, i te starsze :) Ostatnio robię go regularnie, bo moje.... dwudziestoletnie dziecko, bardzo lubi :) Miskę z ciastem, nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, przełożyć je na stolnicę, podsypaną mąką i odgazować. I tak oto, wszyscy są zadowoleni :)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/03/chleb-tostowy.html