Na wierzch ciasta można dodać ulubione dodatki – u mnie odbywa się to zazwyczaj na zasadzie sprzątania lodówki – wrzucam, co akurat mam pod ręką. łyżka oliwy Dodatki: 3 łyżki ketchupu lub sosu pomidorowego kilka plastrów szynki 4 łyżki kukurydzy konserwowej pomidor 2 ogórki konserwowe 150 g sera żółtego sól, pieprz, bazylia Przygotowanie Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, drożdże i sól. Składniki na domową pizzę: Ciasto: 250 g mąki pszennej opakowanie suchych drożdży (7 g) 150 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki cukru łyżeczka soli Jest prosta i łatwa do zrobienia, jedyną niedogodnością jest to, że trzeba poczekać na wyrośnięcie ciasta, ale tego nie da się ominąć przy cieście drożdżowym. Następnie wyjmujemy je z piekarnika, rozsmarowujemy na nim ketchup lub sos pomidorowy i nakładamy dodatki pokrojone w plasterki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i układamy na blaszce wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia (moja ma średnicę 24 cm). Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 45 minut.