Bagietki zapiekane z mięsem mielonym

Milena
Zapiekanki
06.03.2020 13:57
Bagietki zapiekane z mięsem mielonym

Składniki na bagietki zapiekane z mięsem mielonym: 3 półbagietki (może być też jedna czy dwie długie) 300 g mięsa mielonego (dałam z łopatki wieprzowej) 100 ml passaty pomidorowej 100 g sera żółtego (gouda) 100 g sera grana padano lub innego twardego spora cebula (biała czy inaczej czosnkowa) mały pęczek szczypiorku sól, pieprz, czosnek suszony, rozmaryn, ostra papryka Przygotowanie Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Wierzchy bagietek ścinamy i wydrążamy trochę miąższu, aby utworzyło się zagłębienie (resztki pieczywa można wysuszyć, zetrzeć na tarce i wykorzystać np. do panierowania kotletów). Bagietki napełniamy mięsem mielonym, na wierzchu układamy cebulę, całość posypujemy grana padano. Bagietki zapiekane z mięsem mielonym, cebulą i dwoma rodzajami sera to pyszna, bogata i zdrowa wersja fast-foodu. Stanowią świetną przekąskę na imprezie, goście na pewno będą zachwyceni. Robi się je prosto i szybko, a efekt jest bardzo satysfakcjonujący, gdyż nikt im się nie oprze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2020/03/bagietki-zapiekane-z-miesem-mielonym/