Babka waniliowa

Wielkanoc
27.03.2020 10:45
Babka waniliowa

Składniki: 250 g masła 6 jajek (wielkość L) 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru 2 szklanki mąki ziemniaczanej 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii Dr. Oetker 6 łyżek oleju 1 łyżka octu + 1 łyżka wody Masło utrzeć z cukrem i jajkami na puszystą masę. Lekka i puszysta z kilku podstawowych składników, które najczęściej są w domu, idealnie ratuje nas, gdy mamy nagłą ochotę na coś pysznego do kawy : ) Wyjątkowego aromatu dodaje jej Ekstrakt Naturalny Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii, który należy do serii produktów Ze świata natury Dr. Oetker. Na koniec dodać ocet wymieszany z wodą, krótko wymieszać i całość przelać do formy do pieczenia babki, wcześniej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Składniki na lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki wody Cukier puder wymieszać z wodą. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, a następnie z formy i studzić na kratce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/babka-waniliowa/