Karkówka zapiekana z kapustą pekińską

Milena
Obiad
25.03.2020 14:48
Karkówka zapiekana z kapustą pekińską

Składniki na karkówkę zapiekaną z kapustą pekińską: 0,5 kg karkówki wieprzowej cebula pół główki dużej kapusty pekińskiej lub jedna mała 4 suszone pomidory (opcjonalnie) Na patelni rozgrzewamy smalec i obsmażamy na nich plastry karkówki z obu stron oraz podsmażamy cebulę. Karkówka z kapustą pekińską jest smaczna, delikatna w smaku i nie wymaga wiele pracy. szklanka wody 2 łyżki smalcu sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Karkówkę kroimy w dość cienkie plastry (grubości około 1 cm). Danie powstało spontanicznie, gdyż zostało mi pół główki kapusty pekińskiej i nie miałam co z nią zrobić. Karkówka zapiekana z kapustą pekińską to bardzo proste i nieskomplikowane danie na obiad.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2020/03/karkowka-zapiekana-z-kapusta-pekinska/