Sernik Izaura

Monika
Ciasta
25.03.2020 17:10
Sernik Izaura

Jajka 4 - Woda 5 łyżek - Cukier waniliowy - Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Masa serowa: - Twaróg mielony 500-700 g - Żółtka 3 - Cukier 1/2 szklanki - Masło 100 g + wiórki kokosowe Przygotowanie: Masło, cukier, kakao oraz wodę gotować na wolnym ogniu przez ok. 5 minut do rozpuszczenia się masła oraz cukru. Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę 4 białka ubić na sztywno i dodać do masy. - Mąka pszenna 1 i 1/2 szklanki - Cukier szklanka - kakao 3 łyżki - Masło 200 g - Masę kakaową przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Odlać pół szklanki przygotowanej masy na polewę. Do miski przełożyć ser, żółtka, cukier oraz rozpuszczone masło. Na koniec całość posypać wiórkami kokosowymi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2020/03/sernik-izaura.html