Biszkoptowe naleśniki z serem i malinami

Ewa
Śniadania
25.03.2020 8:52
Biszkoptowe naleśniki z serem i malinami

A zaproponowane do naleśników nadzienie serowe z malinami do dopiero niebo w gębie! Naleśniki: 250 g mąki 3 duże jajka 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 1 łyżka oleju Nadzienie: 500 g twarogu półtłustego 5 łyżek cukru pudru, lub mniej/więcej – do smaku 180 g kwaśnej, gęstej śmietany 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 garści rodzynek W garnku umieszczamy mleko, wodę, olej oraz mąkę, miksujemy do połączenia. Udostępnij Zapisz Mogę się założyć, że większość z Was przygotowując naleśniki, łączy i miksuje wszystkie składniki w jednym naczyniu. Jeśli jesteście podobni do mnie, początkowo może Was zniechęcać wizja brudzenia dwóch dodatkowych naczyń, ale jeśli ciekawość wygra, myślę, że żadne z Was nie pożałuje. Skusiłam się jednak na przygotowanie naleśników biszkoptowych i od tamtej pory, jeśli tylko mam czas, przygotowuję je właśnie w ten sposób. W niewielkim garnuszku ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę. Jestem pewna, że pokochają je wszystkie dzieci oraz Ci troszkę starsi również;) Naleśniki wychodzą puszyste i jednocześnie chrupiące. Łączymy w 2-3 turach z ciastem naleśnikowym, delikatnie mieszając. Niby te same składniki, a poprzez troszkę inne wykonanie możemy się cieszyć smakiem niebywale delikatnych i puszystych naleśników. Twaróg miksujemy z cukrem oraz ekstraktem waniliowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/03/25/biszkoptowe-nalesniki-z-serem-i-malinami/