Krewetki w sosie maślano-czosnkowym Składniki: 250 g krewetek około 100 g masła papryczka chili 2 ząbki czosnku pół pęczka natki pietruszki łyżka oliwy z oliwek sól dodatkowo świeża bagietka Rozpoczynamy od rozmrożenia krewetek (jeśli kupiliśmy mrożone) lub od ściągnięcia pancerza i oczyszczenia (jeśli kupiliście świeże). Krewetki w sosie maślano-czosnkowym możecie podać zarówno jako przystawkę, jak również jako danie główne. Kochani, walentynki tuż, tuż więc mam dla Was pyszny przepis na ten wyjątkowy dzień 😉 Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dorzucamy papryczkę i czosnek. Jeśli wybieracie drugą opcję wystarczy przygotować danie z podwójnej porcji 😛 Następnie siekamy drobno czosnek, papryczkę chili oraz natkę pietruszki.