Domowe pieczywo - dużo różnych przepisów

Kasia
Śniadania
14.03.2020 11:11
Domowe pieczywo - dużo różnych przepisów

A PRZY TYM SĄ NAPRAWDĘ PYSZNE SKŁADNIKI: 400ML MAŚLANKI 450 G MĄKI 1 ŁYŻECZKA SODY 1,5 ŁYŻECZKI SOLI DODATKOWO-KILKA PLASTERKÓW SALAMI,KILKA OLIWEK,ŁYŻKĘ OLIWY I ULUBIONE ZIOŁA PRZYGOTOWANIE: MĄKĘ,SODĘ,SÓL,MIESZAMY BARDZO DOKŁADNIE I DOPIERO PO WYMIESZANIU DODAJEMY MAŚLANKĘ(I JAK MAMY CHĘĆ JAKIEŚ SUCHE DODATKI NP.SŁONECZNIK,ZIOŁA,SUSZONĄ CEBULKĘ,ALE NIE JEST TO KONIECZNE) NA KAWAŁKI WYKŁADAMY NA BLASZKĘ POSYPANĄ MĄKĄ SMARUJEMY DELIKATNIE OLIWĄ I LEKKO WCISKAMY KAWAŁECZKI SALAMI,I PLASTERKI OLIWEK-CO KTO LUBI,POSYPUJEMY SUSZONYMI ZIOŁAMI PIECZEMY W ROZGRZANYM DO 200 STOPNI PIEKARNIKU 12-15 MIN JA ZAWSZE SPRAWDZAM CZY SĄ GOTOWE,PUKAJĄC OD SPODU PALCEM,JAK JEST TWARDY SPÓD I GŁUCHY DŹWIĘK TO SĄ GOTOWE SMACZNEGO!!!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2014/06/ekspresowe-bueczki-na-sodzie.html