Jabłecznik bez spodu

Weronika
Desery
14.03.2020 9:10
Jabłecznik bez spodu

Ułożyć w foremce jabłka zalać ciastem, lekko wstrząsnąć foremką (nie mieszać!), delikatnie ucisnąć jabłka piec w 180*C 40-45 minut kroić po ostudzeniu. Podawać posypane cukrem pudrem źródło przepisu: SMACZNEGO !źródło przepisu: stąd Proste ciasto z jabłkami bez spodu to dobry sposób na wykorzystanie nadmiaru owoców. mąkę wymieszać z cukrem, dodać ziarenka wyskubane z laski wanilii oraz jajka i wymieszać. Dodawać porcjami mleko i wymieszać mikserem tak, by nie było grudek jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne i cienko poszatkować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/03/jabecznik-bez-spodu.html