Śniadanie wielkanocne - 5 szybkich przekąsek z jajkiem

Kasia
Wielkanoc
13.03.2020 10:21
Śniadanie wielkanocne - 5 szybkich przekąsek z jajkiem

Gniazdka z łososia Składniki: 200 g wędzonego łososia 4 jajka na twardo 2 łyżki musztardy miodowej szczypiorek 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz Jajka rozkrajamy na pół,każdą połówkę owijamy plastrami łososia ,jajko solimy i posypujemy pieprzem,na każdą połówkę dajemy ok 1/4 łyżeczki musztardy,posypujemy szczypiorkiem i dajemy kleks majonezu. Francuskie oczka z jajkiem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 3-4 jajka na twardo 1 jajko surowe 1 łyżka czarnuszki lub czarnego sezamu 2-3 łyżki majonezu Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wykrajamy kółka,każde smarujemy roztrzepanym jajkiem,na każde układamy plasterek ugotowanego jajka,solimy,ciasto które wystaje dookoła jajka,posypujemy czarnuszką . -to takie proste ⇓⇓⇓⇓ Sałatka chrzanowa z jajkiem 4 jajka na twardo 25 dag szynki drobiowej pół cebuli 2 korniszony mała puszka kukurydzy mała puszka groszku 2-3 łyżki majonezu 2 łyżeczki chrzanu sól i pieprz do smaku roszponka do dekoracji Przygotowanie: Jajka,szynkę,cebulkę i korniszony kroimy w kostkę,dodajemy odsączony groszek i kukurydzę,majonez i chrzan ,doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy wszystko dokładnie. Zwijamy w rulonik i układamy na talerzu. Koperty z szynki z jajkiem Składniki: kilka plastrów szynki 3 jajka na twardo kilka rzodkiewek kawałek ogórka zielonego opakowanie serka chrzanowego rzeżucha szczypiorek do zawiązywania sól Przygotowanie: Jajka kroimy w ćwiartki,rzodkiewkę i ogórka kroimy w paski. Jak wystygną to na każdy wyciskamy kleksa majonezu Przygotowanie:Jajka rozkrajamy na pół,każdą połówkę owijamy plastrami łososia ,jajko solimy i posypujemy pieprzem,na każdą połówkę dajemy ok 1/4 łyżeczki musztardy,posypujemy szczypiorkiem i dajemy kleks majonezu. Roladki z ogórka i surimi Składniki: jeden ogórek zielony 8 paluszków surimi 2 jajka na twardo pół małej cebulki 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka chrzanu sól i pieprz rzeżucha Przygotowanie: Jajka,paluszki surimi i cebulkę kroimy w kostkę ,mieszamy z majonezem i chrzanem,doprawiamy solą i pieprzem. Składniki:Przygotowanie:Z ciasta francuskiego wykrajamy kółka,każde smarujemy roztrzepanym jajkiem,na każde układamy plasterek ugotowanego jajka,solimy,ciasto które wystaje dookoła jajka,posypujemy czarnuszką .Pieczemy Ogórek kroimy obieraczką w cienkie długie plastry ,na każdy nakładamy po 2-3 łyżeczki naszej pasty jajecznej(na całej długości plastra),i odrobinę rzeżuchy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/03/sniadanie-wielkanocne-5-pomysow.html