SKŁADNIKI Serniczki z masłem orzechowym: 500 g tłustego twarogu 100 g masła orzechowego 100% 2 całe jajka ½ szklanki brązowego cukru trzcinowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Solony karmel: 100 g masła 150 g brązowego cukru trzcinowego 100 ml kremówki 36 % kilka szczypt soli morskiej Upieczone mini serniczki z masłem orzechowym oblałem mleczną czekoladą, pod którą ukryłem najlepszy solony karmel przygotowany z wolno gotowanej śmietany kremówki i masła z cukrem trzcinowym oraz szczyptą soli morskiej. Czekolada: 150 g mlecznej czekolady 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła) 100 g prażonych i solonych orzechów ziemnych PRZYGOTOWANIE Serniczki z masłem orzechowym Twaróg, jajka, cukier, mąkę ziemniaczaną oraz masło orzechowe umieść w malakserze i zmiksuj na gładko. 😉 Niemniej jestem jednak przekonany, że te mini serniczki z masłem orzechowym, solonym karmelem i czekoladą posmakują każdemu łasuchowi, niezależnie od tego, jak je przygotujecie. Jeżeli jednak chcecie sobie sprawę dodatkowo ułatwić lub nie ufacie swoim cukierniczym zdolnościom (chociaż tego chyba zepsuć nie można), to dobry gotowy kajmak z odrobiną soli też da radę. W tym przepisie zrezygnowałem ze spodu i wypełniłem papilotki niemal po brzegi masą serową z masłem orzechowym. 😉 Mini serniczki z masłem orzechowym, solonym karmelem i czekoladą Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 Czekolada Czekoladę rozpuść z olejem kokosowym w kąpieli wodnej lub w mikrofali, a następnie posmaruj nią wierzch serniczków. Wiem, że jestem w tym zakresie monotematyczny, ale po prostu nie ma lepszego połączenia niż solony karmel, masło orzechowe i czekolada. Tak powstały mini serniczki z masłem orzechowym, solonym karmelem i czekoladą.