Babeczki z serkiem homogenizowanym

Magdalena
Ciasta
12.03.2020 18:25
Babeczki z serkiem homogenizowanym

Spójrzcie jakie są proste w przygotowaniu 🙂 Składniki: (na 6 sztuk) 100 g mąki 100 g masła 100 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka klasy M 1 mała łyżeczka ekstraktu waniliowego lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego 240 g waniliowego serka homogenizowanego 3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Babeczki z serkiem homogenizowanym Dziś zapraszam Was na pyszne babeczki z serkiem homogenizowanym. Do każdej nakładamy ciasto (tak do połowy), następnie nakładamy po 3 czubate łyżeczki masy serowej i resztę ciasta (mi zostało po 2 łyżeczki na babeczkę). U nas nie może jej zabraknąć, dlatego tak często odwiedzam sklep z kawą Kawa ziarnista, mielona, z dodatkami lub bez… W lodówce stały waniliowe serki homogenizowane, które chciałabym dobrze wykorzystać 😉 Takie babeczki z serkiem homogenizowanym, to idealny deser do kawy. W drugiej miseczce mieszamy serek homogenizowany z mąką ziemniaczaną. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. To ostatnio nasz ulubiony słodki dodatek do kawy lub od tak w rączkę (to już wersja dla dzieci). Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika (u mnie środkowy poziom) i pieczemy około 20-25 minut (czas pieczenia różny w zależności od piekarnika). A wracając do przepisu na babeczki z serkiem… W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Następnie dodajemy jajka, ekstrakt waniliowy (lub cukier wanilinowy) i rozpuszczone masło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/babeczki-z-serkiem-homogenizowanym/